Ethiek en privacy

TTC Nova vzw

Tafeltennisclub in Opdorp - Buggenhout

Ethiek en privacy

Integriteit

Onze club wil in de eerste plaats sport organiseren, maar heeft ook  heel wat andere verantwoordelijkheden. Zo vinden wij het onze plicht ervoor te zorgen dat iedereen zich goed voelt en kan sporten in een veilige omgeving.

Om dit te bereiken zeggen we ook kordaat NEEN tegen pesten, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag.  Bovendien proberen we een sfeer te scheppen die  sporters helpt om te praten als ze een vraag of probleem hebben. Zij kunnen hiervoor terecht bij ons aanspreekpunt Eddy Van den Broeck.

Meer info over integriteit vind je ook op de website van de VTTL.

Fair play

Naast de formele reglementen gelden er in het tafeltennis ook heel wat informele regels. Onze club draagt fair play hoog in het vaandel, zowel op training als tijdens de competitie. Fair play in het tafeltennis houdt onder meer in dat:


  •     spelers respect hebben voor de tegenstander en de scheidsrechter;
  •     spelers zich excuseren na een geluksbal;
  •     spelers zelf toegeven indien de scheidsrechter een foutieve beslissing in hun voordeel neemt;
  •     spelers zo objectief mogelijk optreden indien ze gevraagd worden om te arbitreren;
  • toeschouwers  het tijdens de punten stil houden.


Een volledig overzicht van fair play-regels, zowel voor spelers als voor toeschouwers, kan hier teruggevonden worden.

Privacy

Conform met de regelgeving rond privacy (GDPR), besteedt onze club de nodige aandacht aan de privacy van haar leden.  Persoonsgegevens worden enkel verzameld door het bestuur  voor specifieke doeleinden (lidmaatschap bij Sporta en VTTL, interne communicatie rond activiteiten, communicatie met de overheden rond subsidies). Deze informatie wordt beveiligd opgeslagen en  niet verder verspreid.

Ook hiervoor is Eddy Van den Broeck het aanspreekpunt voor verdere vragen. Een meer gedetaileerde verklaring rond de bescherming van je persoonsgegevens door onze club vind je hier.

TTC Nova, Sportzaal Capelderij, Vekenstraat 1, 9255 Opdorp Buggenhout

Sponsors

Evenementen

Gezond sporten

Ethisch sporten

Fair play