Seizoen 2017-2018

TTC Nova vzw

Tafeltennisclub in Opdorp - Buggenhout

VTTL 2017 - 2018

Nova A


Het seizoen van de A-ploeg kondigde zich aan als een overgangsseizoen, waarin de hoop leefde om zonder degradatiezorgen het eerste jaar van Mats en Wannes in 1e provinciale door te geraken. Een vroeg algemeen forfait van Gent zou ons daarbij moeten helpen. Uiteindelijk is het een verrassende derde plaats geworden, net onder de twee ongenaakbare stijgers naar landelijke, Ninove en Zele.

Vaste waarden Tim en Kevin hebben er met 90% en 70% een stevig seizoen op zitten, terwijl Nico, afwisselend in A- en B-ploeg, vooral in de heenronde toonde dat hij, als het nodig was, C2-niveau aan tafel kon brengen. Dat Patrick met aanhoudende rugproblemen het seizoen niet kon volmaken was dan weer een spijtige zaak. Door het stijgende niveau van Mats en Wannes groeiden ze na de heenronde (20% en 40%) uit tot vaste waarden in de reeks (40% en 60% na nieuwjaar).

Met wat meeval in de landelijke eindronden zakt enkel Knal Deinze naar 1e provinciale en mogen we volgend seizoen de ambities misschien nog een stapje hoger leggen…Nova B


Met een opstelling van 2 C4’en en 4 D0’en moest dit het jaar van de B-ploeg worden. Als enige ploeg in de reeks slaagde Nova B er dan ook in om alle 18 wedstrijden tegen ploegen buiten de top-twee te winnen. Spijtig genoeg werd telkens weer verloren tegen Wetteren en Melsele (met 9-7 of 10-6), waardoor een derde plaats hun deel werd in veruit de sterkste reeks van 3e provinciale.

Iedereen speelde een zeer degelijk seizoen, maar op de momenten van de waarheid kon niemand boven zichzelf uitgroeien. Een gemotiveerde Nico (slechts 4 verlieswedstrijden!) leidde de ploeg, C4’en Mats en Wannes haalden hier 75% en de D0’en (Hilaire, Chris, Ruud en Adriaan) schommelden tussen de 60 en 70%.

Ook volgend seizoen zal Nova B één van de te kloppen ploegen zijn. Als ook Jannes en Seppe op termijn hun karretje kunnen aanhaken, moet het er wel eens van komen.Nova C


De C-ploeg bevestigde zonder problemen zijn status van vaste waarde in 3e provinciale, met een 6e plaats in de buik van de eindrankschikking. Deze homogene ploeg is al jaren een stabiele middenmoter en fungeert zo als ideale springplank voor de jeugd.

Na een dipje in de heenronde herpakten zowel Ruud als Remi zich (70% en 60%). Jannes, die succesvoller bleek in de B-ploeg, en Daan wonnen net niet de helft. In de terugronde sloot ook Seppe aan, vorig seizoen nog actief in 5e en voor nieuwjaar in 4e provinciale, met een knappe 60%. Samen met invalbeurten van de D0’en uit de B-ploeg bleek dit ruimschoots voldoende voor een zorgeloos seizoen.Nova D


Na de promotie eind vorig seizoen, was de voornaamste betrachting om in te blijven in 3e provinciale. Na enkele mooie prestaties en het snelle afhaken van Sint-Niklase is de ploeg nooit in de problemen gekomen. Tegen de rechtstreekse tegenstanders voor degradatie werd telkens vlot gewonnen, zodat de sterkere ploegen met open vizier het vuur aan de schenen kon gelegd worden.

Ook individueel mochten de spelers terugblikken op een geslaagd seizoen. Frank en Eddy (bijna 60%) kregen er een klassement bij en ook Marc (50%) en Jos (40%) hadden een groot aandeel in het behoud. Luc speelde een wisselvallig seizoen, maar wist de schade in de terugronde nog te beperken.

Deze ploeg tekent ongetwijfeld voor een gelijkaardig parcours volgend seizoen in 3e provinciale.Nova E


Door het belang van het behoud voor Nova D en de sterkte van de topploegen in deze reeks in 4e provinciale (allemaal stevige D-spelers), kon de E-ploeg een eerder rustig seizoen doorlopen, met een 6e plaats tot gevolg.

Vaste waarden Hugo (60%) en Danny (40%) hadden geen last van de overgang uit 5e provinciale. Ook Mathieu (door omstandigheden enkel actief in de heenronde), Pascal en Christophe haalden minstens de helft van hun wedstrijden binnen. Kim en Silke speelden minder frequent en konden zo ook minder hun stempel drukken.

Uitkijken wordt het naar volgend seizoen, waar het moet mogelijk zijn om enkele plaatsen hoger af te sluiten.Nova F


Na het kampioenenseizoen vorig jaar zorgde het spel der klassementen en het eerste VTTL-aantreden van Bart, Erik en Mario in onze club voor een totaal vernieuwde ploegopstelling. Een 7e plaats is dan ook meer dan behoorlijk te noemen.

Degradatiezorgen zijn er nooit geweest dankzij een sterke seizoenstart van Dirk (50%) en een al even mooie remonte van Erik na de winterstop (45%). Seppe won in de heenronde twee derde van zijn wedstrijden en trad nadien een reeks hoger aan. Kobe (40%), Mario (30%) en Bart (25%) vulden vlot aan waar nodig.Veteranen A


Vorig jaar werd de ploeg kampioen in 2e provinciale, maar dit seizoen bleek 1e provinciale wat te zwaar. Ook niet eenvoudig om in een reeks met zes ploegen, waarvan twee dalers, een zorgeloos seizoen te draaien. Een 5e plaats was dan ook het hoogst haalbare. Chris en Hilaire sloten twee derden van hun wedstrijden winnend af, Marc bijna de helft. De invallers waren niet succesvol genoeg om het tij te doen keren.Sporta 2017 - 2018


In Sporta kon van een zeer succesvol seizoen gesproken worden. Zowel Nova A (1e afdeling), Nova B (2e afdeling B) als Nova G (5e afdeling) speelden kampioen. Daarnaast werden Nova E (3e afdeling B), Nova F (4e afdeling B) en Nova A (2e afdeling jeugd) tweede in hun reeks, zodat die nog mogen hopen om volgend seizoen ook in een hogere reeks aan te kunnen treden.


TTC Nova, Sportzaal Capelderij, Vekenstraat 1, 9255 Opdorp Buggenhout

Sponsors

Evenementen

Gezond sporten

Ethisch sporten

Fair play